Food Lover

image1-12image2-3  image1

I’m definitely the kind of person who would gladly wake up 1 hour earlier just to have time to make and sit down to enjoy, an lovely breakfast. I can’t start the day without eating, and I want to be able to enjoy it 🙂 I always wake up hungry, and I fall asleep already looking forward to breakfast. I can’t understand how some people can’t eat in the morning, there’s nothing I’d rather do! I try to make sure I always have stuff at home to make different breakfasts, depending on what I’m in the mood for. What I have for breakfast is typically also what I could have for a snack; like fruits, quark, smoothies, ryvita, eggs (for pancakes), veggies, seeds and nuts to make granola, and so on. If I always have some of these things I know I can easily make healthy breakfasts and snacks that will keep me full and fuel my body 🙂

Same goes for any food really; I stock up on veggies, chicken, fish, mince, and wholegrain products to make sure I can always eat well during the week. Since I love cooking (and eating) there are actually a lot of things I always have in my kitchen since I find them adding a little extra to any dish, such as pesto (make sure it’s “clean” and without unnecessary additives!), sun dried tomatoes, Parmesan cheese, mozzarella, mushrooms, lots of herbs and spices, crushed canned tomatoes (also here read the labels!), Greek yogurt, Philadelphia (mix the 2 to have a base for a cold sauce) and so on.
We need to eat around 5 times a day, every day for the rest of our lives, so why not make it fun, healthy, and delicious? 😀


Jag är verkligen den typen av person som gärna går upp 1 timme tidigare på morgonen bara för att ha tid att göra och njuta av en god frukost. Jag kan inte börja min dag utan att äta, och jag vill ha tid att uppskatta den! 🙂 Jag vaknar alltid hungrig, och jag somnar med tankar på frukosten. Jag kan verkligen inte förstå hur vissa inte kan äta på morgonen, det finns inget jag hellre gör! Jag försöker se till att alltid ha saker hemma för att kunna göra olika frukostar beroende på vad jag är sugen på. Det jag äter till frukost är ofta samma som jag även äter som mellanmål; som frukt, kvarg, smoothies, knäckebröd, ägg (till pannkakor), grönsaker, nötter och fröer till musli, osv. Om jag alltid har något av detta hemma så vet jag att jag enkelt kan göra nyttiga frukostar och mellanmål som håller mig mätt och ger bränsle till min kropp 🙂

Det samma gäller all mat egentligen, jag fyller förråden med grönsaker, kyckling, fisk, köttfärs, och fullkornsprodukter för att se till att jag alltid kan äta bra under veckan. Eftersom jag älskar att laga mat (och att äta den) finns det egentligen väldigt många grejer jag alltid har hemma, som jag tycker kan göra alla rätter lite extra goda. Tex. pesto (se till att den är ren och inte har en massa onödiga tillsatser!), soltorkade tomater, parmesanost, mozzarella, svamp, massa örter och kryddor, krossade tomater (även här se till att läsa på etiketten!), grekisk yoghurt, Philadelphia (blanda de 2 för en god bas till kalla såser), osv.
Vi måste äta runt 5 gånger per dag, varje dag for resten av våra liv, så varför inte göra det roligt, nyttigt och underbart gott!
😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *