My Supplements

 

One of my followers on Instagram asked me about what supplements I normally take so I thought I’d make a post especially about that. This is something I personally would recommend you to take, and there are so many different kinds depending on your goals, your body, your lifestyle and your preferences. But it’s definitely a jungle; so many brands, so many different products, I was also completely overwhelmed at first.
It’s hard to say that everyone should be taking certain supplements and that it will work equally for everyone, because it is so individual. I have made a list of the supplements I take, and what works for me, and hopefully that can help a little bit in deciding what you want to get for yourself 🙂

  1. Whey Protein Powder
    I use this every day, and I find it such a great way to get the protein that your body needs to repair and build muscle. Trust me, it does not make you “big” or “bulky”! I always put it in my morning smoothie – this way I get protein in my breakfast without having to cook eggs for example, that I don’t like. It is also much faster than cooking if you’re the type of person who are normally short on time in the morning.
    It’s also great to bring with you as a shake for a snack to school or work, and I also normally make a shake (mix with water) after the gym.

    Jag anvĂ€nder detta varje dag, och jag tycker det Ă€r ett sĂ„ bra sĂ€tt att fĂ„ i sig proteinet kroppen behöver för att reparera och bygga muskler. Tro mig, man blir inte “stor” eller “biffig”! Jag lĂ€gger alltid en skopa i min morgonsmoothie – pĂ„ sĂ„ sĂ€tt fĂ„r jag i mig protein till frukost utan att behöva laga till Ă€gg till exempel, som jag inte tycker om. Det Ă€r ju ocksĂ„ mycket snabbare Ă€n att laga nĂ„got om man Ă€r typen som ofta har ont om tid pĂ„ morgnarna.
    Det Àr ocksÄ ett perfekt mellanmÄl att ta med sig till skolan eller jobbet, och jag brukar ocksÄ göra en shake (blandat med vatten) efter gymmet.
  2. BCAA
    I drink BCAA every morning before breakfast because it is best absorbed by the body on an empty stomach. To explain it in a simpler way, BCAA is protein that is already broken down, and therefor easier for the body to take up right away. It’s used for recovering and building up the muscle, and to prevent the muscle from breaking down. I always drink BCAA during every workout I do as well, helps with recovery during a session at the gym.

    Jag dricker BCAA varje morgon före frukost eftersom det tas upp bÀst av kroppen pÄ tom mage. För att förklara enkelt, Àr BCAA protein som redan Àr nedbrutet, och Àr dÀrför lÀttare för kroppen att ta upp direkt. Det anvÀnds för ÄterhÀmtning och uppbyggnad av musklerna, och förebygger Àven att muskeln bryts ner. Jag dricker alltid BCAA under trÀningspass jag kör, dÄ det hjÀlper till med ÄterhÀmtningen under passet.
  3. Pre Workout
    30 minutes before every workout I drink a PWO to get some extra energy and focus for my workout. It’s the perfect boost for a heavy gym session, and it really gives me extra energy and strength! There are lots of different types of PWO’s, and they have different benefits and effects. I prefer one that is not that “strong”, because I don’t like those that make you all shaky or hyper, only to then “drop” completely. There are also some that can make women especially feel a bit bloated (usually those with a high content of creatine), that I normally try to avoid.

    30 minuter innan varje trĂ€ningspass dricker jag en PWO för att fĂ„ lite extra energi och fokus under mitt pass. Det Ă€r den perfekta boosten inför ett tungt gympass, och det ger mig verkligen den dĂ€r lilla extra energin och peppen! Det finns massor av olika PWO’s, och de ha olika fördelar och effekter. Jag föredrar en som inte Ă€r sĂ„ “stark”, för jag gillar inte de som gör en alldeles skakig och hyper, för att sen dippa totalt. Det finns ocksĂ„ de som framför allt kvinnor kan kĂ€nna sig uppsvĂ€llda av (ofta de som innehĂ„ller en hög dos kreatin), som jag ocksĂ„ försöker undvika.

These are the supplements I always use, and I would definitely recommend anyone to start using these 3 types of products. It is also important to try and get as much use of the “real” food  you eat; for example to eat food with a high content in protein, and to get energy for a workout also from eating a apple with some peanut butter before hitting the gym for example. These products are supposed to SUPPLEMENT an already healthy way of eating, and for me it makes life easier to have a shake or a drink here and there throughout the day.

Detta Ă€r tillskotten jag alltid tar, och jag skulle verkligen rekommendera alla att börja med dessa 3 typer av produkter. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att försöka fĂ„ ut sĂ„ mycket som möjligt av den “riktig” maten du Ă€ter; till exempel Ă€ta mat rik pĂ„ protein, och att ocksĂ„ hĂ€mta energi inför ett trĂ€ningspass frĂ„n att Ă€ta ett Ă€pple med jordnötssmör. Dessa produkter Ă€r menade som TILLSKOTT till redan nyttiga matvanor, och för mig gör det lite enklare att dricka en shake eller dryck dĂ„ och dĂ„ under dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *